dimecres, 18 de gener del 2017

Material Previ de les Ruïnes d'Empúries

                                          
Companys i companyes,

Us presentem el material d'Empúries i perquè la participació de l'alumnat sigui fruit de la recerca i la motivació, és convenient que treballeu els temes prèviament a les aules, en la temporització que creieu més adient.

Heu de clicar a sobre de les paraules marcades en un altre color i s'obriran els enllaços.
¿Us veieu visitant Empúries? Algú dirà: pedres i més pedres, i, a sobre, mal posades! Per a evitar aquesta percepció que tenen alguns i algunes, us proposem que abans de venir llegiu i treballeu a classe el conte d'en Màrius d'Empúries. És un noi d'uns 10 o 11 anys amb els seus amics i amigues. Vivien a Empúries el segle I dC i podreu resseguir les activitats que feien habitualment durant una jornada. Amb la lectura dels contes reconeixereu tots els llocs on vivien, estudiaven i jugaven en Màrius i els seus amics i amigues, especialment en Tiberi i la seva germana la Gal·la. Així serà més fàcil imaginar-nos com era aquesta ciutat fa.... quants segles?


En Màrius es va fent gran i si voleu saber com era la seva vida quan tenia la mateixa edat que vosaltres heu de llegir el conte de Màrius i Gal·la
Qui era la Gal·la? Quina relació tenia amb en Màrius? Com penseu que acaba aquesta història entre els dos? Aquest conte es posa interassant!

És molt important que feu la lectura d'aquests dos contes per tal de contextualitzar l'itinerari. Hem constatat que com més han treballat els contes, més profit en treuen de la visita. Per això us demanem que els llegiu, que els comenteu, que ens en feu preguntes, que us en feu vosaltres mateixos, de preguntes volem dir; que investigueu...


Si els i les professors/es, voleu tenir més informació de la visita que farem a les ruïnes, disposeu d'un Guió de Continguts de "Màrius i Gal·la"


També tenim la versió en castellà de Màrius, el emporitano per si el voleu llegir en castellà.

I una altra cosa

TV3 va oferir un programa especial d'"Històries de Catalunya" dedicat a Empúries, amb un títol molt eloqüent, aquí enllaçatat: "Empúries, l'ànima de Catalunya".


Esperem que us agradi molt i us sigui ben útil.

Salutacions, 

Eusebi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada